Friday, September 19, 2014

BH, AD, KK1 Capricole Crazy About You

Enne reisist kirjutamist tuleb kirja panna Olli saavutused reisile eelneval nädalavahetusel. Enne
16.09.14
Tšehhi minekut tahtsin Olliga ära teha KK1 ja AD. Meile väga sobivalt selgus, et KK1 võistlus toimub laupäeval 13.09 ja AD pühapäeval 14.09.
KK1- 95 punkti
Kirja sai Olli pandud Võru Karika IV etapile. Kuigi poolteist nädalat enne võistlust ei osanud Olli apordit tuua, koht oli segane ning meid kimbutasid veel mõned mured. Õnneks võistluseks said kõik mured enam-vähem korda. Apordi ja kohaga töö jätkub, kuid võistlustel tegi Olli mõlemad elemendid vigadeta. Punkte kaotasime lisakäsklustest- ühe korra ei tulnud Olli minuga kõrvalkõnnil kaasa- eks ma tegelikult käsu andsin üsna ebalevalt ja nutikas Olli kohe taipas, et asjas on mingi kala ja jäi parema meelega istuma :) Teine kord ei tulnud Olli esimese käsu peale kõrvale vaid hüppas mulle sülle :) seda nalja harrastas ta 1. kord eelmisel päeval. Pärast siia tulekut istus natuke ees ja siis hüppas sülle- vot kunagi ei tea mis ühele trikikutsule pähe kargab. Üldiselt ise oleks veel nipet- näpet norinud, kuid kohtunik hindas meie soorituse 95 punkti vääriliseks :) Tubli Olli! Kuna kokku oli KK1 3 võistlejat, kellest 2 jooksuajaga koerad, siis pidime kahjuks ära vaatama ka KK2. Üsna nukker oli vaadata, kuidas enne võistlema minekut koeri "treeniti". Valus oli seda ebaõiglust ja koerte füüsilist karistamist vaadata. Mida kauem me seal ootasime, seda rohkem hindan meie kuulekuse trenne, kus koeral lastakse mõelda, pakkuda ja eksida. Aitähh Tiia Ariko kõige toredamate kuulekuse trennide eest!
AD test- sooritatud
Pühapäeval võtsime tee ette Jõgevale. Seal toimus vastupidavuskatse. Väikeste pausidega tuli Ollil ratta kõrval joosta 20km. Distants ei pakkunud Ollile iseenesest mingit väljakutset. Küll aga hakkas meid kimbutama Olli põhiline probleem- lihtsad asjad on IGAVAD! Kõik mis Ollil aju krussi ei keera on tema jaoks igav, mis on aga igav seda ei viitsi ju teha. Esimene ja kõige pikem ring pakkus talle õnneks piisavalt pinget tüdrukute sabas sibamine, teise ringi esimesel poolel avastas Oll, et ikka samad tüdrukud, kuid OK ratta kõrval metsas ka täitsa tore joosta. Tagasi tulekul jäi aga samm lühemaks ja pettumus tuli silmadesse :) Kui me aga auto juurde jõudsime läks Olli kohe jooksuga kohtunikuga sõbrustama ning pakkus mulle rihma tirimiseks- jõudu oli tal piisavalt. Viimasel ringil lõbustasin Ollit "nose touch'iga", ratta kõrval keerutamisega ja tempo muutustega- see oli tema jaoks jälle piisavalt lõbus ning tänu sellele oli Olli samm vägagi krapsakas. Tulemuseks siis ametlikult vastupidav kutsu!
Nende kahe tulemusega said ka täidetud vaikselt suve alguses seatud plaanid- Ehk Olli võib ennast nüüd kutsuda BH, AD, KK1 Capricole Crazy About You!!!!!

3 kuune, 1,3 aastane, 2,3 aastane Olli

No comments: