Thursday, July 31, 2014

Olli võistlused

Juuli alguses jõudis lõpuks kätte see tähtis päev, kui me alustasime Olliga ametlikult võistlemist! Saatuse tahtel ei õnnestunud meil osaleda mitte ühelgi A0 võistlusel- pikalt olid Olli tõkked A0 jaoks liiga madalad, siis ei sobinud meile võistluste ajad ning lõpuks kui kõik muu sobis ja Olli sai võistlustele regatud, siis jäi ta kennelköhasse. Järgmine meile sobiv võistlus toimus Tallinnas 07.06, kuna aga olime oma jooksvatega faasis, kus trennis oli õnnestumine 100% lähedal otsustasin ta kirja panna A1-te.
07.06.14 Tallinn
Meie esimene ametlik võistlus! Joosta saime 4 rada- 3 agility ja üks hüppe. Meie eesmärgiks oli saada kõik A-kontaktid ja vähemalt üks poomi kontakt. See meil ka õnnestus- kõigil radadel olid ilusad A-d, poom aga mitte väga. Kuna viimase AG raja poomilt mahatulek oli pehme pöördega siis otsustasin seda mitte proovida ja teha viimane rada lihtsalt poomi. Tegime siis tõke-poom-tõke ja tagasi tõke-poom-tõke ning 2. korral sättis Olli ilusti oma sammu ja sai kontaktile ilusti pihta! Ma olin niii rõõmus!
Üldiselt ei olnud aga meie jooksud väga ilusad. Mina olin mega närvis ja ka Olli polnud nii kiire ja enesekindel kui trennis. Eks võistlustega harjumiseks on meil mõlemal vaja aega ja kogemust :).

05.-06.07.14 Pärnu
Mõlemal päeval saime joosta 2 AG rada ja ühe hüpperaja.
Hüpperada läks üsna ilusti, jäin sellega üldiselt rahule. Pärast hüpperada olid AG rajad ja ma sain päris ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui nad oma poomi välja tõid. Poom oli libe, viltune ja põrkas üles isegi väikeste koerte raskuse all. Ausalt tegi meele üsna kurvaks, et korraldajad ei näinud poomi kvaliteedis vigu ja öeldi lihtsal, et koerad peavad harjuma. Isiklikult nende arvamust ei jaga. Nagu arvata oligi ehmus Olli poomil väga korralikult ja jäi pealejooksu plangul lausa seisma! Olin sellest nii häiritud, et saime edasi disklahvi, kuid tegelikult oli rajal päris ilusaid juppe. Mõtlesin üsna pikalt, kas üldse teist AG rada joosta, kuid otsustasin ühe korra veel proovida. Õnneks Olli oli nüüd poomil enesekindlam ja ta puutus isegi küünega kontakti ära.
Teisel päeval õnnestus meil joosta ilus hüperada, kuid kahjuks saime pikkusel disklahvi, kuna ta hüppas pikkuse viltu. Agility rajad saime mõlemad disklahvid ning me kasutasime neid poomi harjutamiseks :)

12.07.14 Lohkva
Võistlused oma koduplatsil! Jooksime 3 rada- 2x agility ja hüppe raja. Esimene võistlus, kus me ei saanud mitte ühtegi kontaktiviga!! Väga väga rõõmus! Kuigi eks kodukontaktid ja koduplats on Olli jaoks lihtsamad, aga väga äge oli siiski. Esimene AG rada oli väga ilus, puhas rada oli kuni slaalomini kuid slaalomis saime 3 viga :(. Sellest jooksust kahjuks videot pole. Kõigil 3 võistlusel on slaalom olnud ikka väga kriminaalne, kuidagi ei taha Olli õigele sisenemisele pihta saada. Sisenemiste harjutamine on jäänud kahjuks tahaplaanile, kogu slaalomiõppe aja võttis õige stiili saamine. Nüüd olen Olli slaalomi stiiliga rahul ja me saame jälle sisenemistele keskenduda. Teisel agility rajal jälle vead slaalomis ja juhtimine kah logises- saime disklahvi. Hüpperada läks üsna okeilt kuni disklahvini- õppisin enne jooksu rada peas mitu korda läbi ja suutsin ühe tõkke asukoha natuke teiseks muuta- sealt see DSQ tuligi :).



Aitähh Saarale, kes oli mulle kõikidel võistlustel toeks :)!


No comments: