Wednesday, February 29, 2012

26.02.12 "Säde Karika" 2. etapp

Ehk siis mitteametlik agility võistlus. Otsustasin osa võtta üsna viimasel minutil ja eesmärgiks oli katsetada kontaktpindade lõpus püsimist võistlusolukorras. Edasijõudnute kohtunik oli Elen Kivi. Jooksime 2 rada. Võistlusele minnes lootsin, et rajad on lihtsad ja motiveerivad, kuid kahjuks olid üsna keerulised ja vähe motiveerivad :). Esimene rada oli hüpperada ja me saime disklahvi. Võistlustel tundus Robi üsna aegalane, samuti ei tulnud välja edasisaatmine tunnelisse, mis trennis pole probleemiks. Saime ka 2 või 3 tõrget mitte hüppamise eest. Pärast viedot vaadates tundus Robil kiirust ja tahtmist küll ja küll olevat. Teine rada oli agility rada, mille me saime ka disklahvi, kuid Robi jäi ilusti kontaktile püsima. Ehk siis tulemuseks kaks disklahvi. Rahule jäin küll kontaktpinna lõpuga, kuid üldiselt enda ja Robi sooritusega rahule ei jäänud.


Kodus mõtlesin, et millest tingituna ei saavuta me võistlustel sellist koostööd ja jooksurõõmu nagu meil on trennis.

Selle võistluse vead:

1)Olin ise liialt keskendunud soovile kontaktpindu korralikult sooritada-see oli juu võistlustele tuleku mõte. Ausalt öeldes mõtlesin terve hüpperaja kontaktpindadele. Samuti agilityrajal keskendusin rohkem osale, mis oli enne poomi, sest olin kindel, et me peame poomi lõppu parandama ja pärast seda oli mul plaan lühendatult rada lõpuni joosta. Poom aga tuli ilusti välja ja seetõttu tuli rada edasi joosta :).

2)Enne võistlust üritan alati Robi energilisemaks ajada. Trennis aga ei tee seda kunagi. Võib-olla see häirib Robi, muudab ta ebakindlaks. Samas olen proovinud ka temaga enne vähem tegeleda- siis on ta vähe kontaktne ja väga aeglane. Peaks proovima olla rahulikum ja konkreetsem, kuid samas huvitav. Jah, tundub suht võimatu.

3) Enamasti võtan Robi puurist välja üsna viimasel hetkel. Vanasti andis see parema tulemuse, sest vahetult puurist välja saades olin Robi jaoks huvitavam kui ümbritsev keskkond ja teised koerad, kui ta aga juba natuke rohkem väljas oli, siis kaotas ta mu vastu huvi. Võib-olla tuleks seda nüüd muuta ja võta ta varem välja, et ta saaks ümbrust uurida ja minuga ise kontakti luua.

4) Lõpetuseks peaksin suurendama oma usku Robi võimesse joosta võistlustel nii nagu ta jookseb trennis!

Järmine mitteametlik võistlus on 3. märts. Tartus toimub agility eksam ja joosta saab ka Open radu. Nendest võtame Robiga osa ja proovin ennast parandada ja erinevaid võimalusi katsetada. Eks näis kas neist on rohkem kasu või kahju.

No comments: